Vivus arvostelu

Vivus on lainapalvelu, joka tarjoaa pieniä lainoja. Sellaisen saa jopa 10 eurosta lähtien ja vain 400 euroon asti. Mutta jos on vanha jäsen, saa lainaa enemmän eli 2010 euroon saakka. Palvelua tarjoaa yhtiö nimeltään 4Finance Oy, joka kuuluu samalla suurempaan konserniin. Se toimii jo 17 eri maassa ja työllistää yli 3500 henkilöä. Yksi sen kolmesta palvelusta on Vivus. Se on todella tunnettu ilman vakuuksia tarjoava pikalainoja myöntävä palvelu.

Vivus tarjoaa uusille jäsenille eli heille, jotka ottavat ensimmäisen lainan, ensimmäisen kuukauden ilman korkoja. Silloin lainan päälle ei tule mitään kuluja. Sivustolla on heti etusivulla laskuri, jossa voi kokeilla eri lainamääriä ja laina-aikoja. Jokaisen kohdalla näkee, että mikä olisi valitun yhdistelmän korko, vuosikorko, todellinen vuosikorko ja lainan kokonaissumma euroina. Samalla ilmoitetaan myös ensimmäinen eräpäivä, jos lainan ottaisi heti.

Vivuksen asiakaspalvelu

Vivuksen lainapalvelu on avoinna päivittäin kello 7 – 23. Sinne voi soittaa. Asiakaspalvelua saa arkisin kello 9 – 18 ja lauantaisin kello 10 – 16 aikoihin. Asiakaspalveluun voi lähettää myös sähköpostia. Yksi keino on myös keskustella heidän kanssaan chatin kautta. Silloin saa apua reaaliaikaisesti ja ehkä vaivattomimmin. Live-tuen linkki löytyy etusivun oikeasta laidasta. Sen saa auki myös jokaisen sivun vasemmasta laidasta. Kun asiakaspalvelu on auki, yhteyden saa hetkessä. Sieltä vastataan ihan suomenkielellä.

Vivus lainaa uusille ja vanhoille jäsenille

Vivukselta saa ensimmäisen lainaan 10 eurosta 400 euroon asti. Ensimmäisen kuukauden saa ilman korkoja. Jos lainan maksaa ensimmäiseen eräpäivään mennessä kokonaan pois, ei sen päälle tule mitään ylimääräisiä kuluja. Jos esimeriksi tarvitsee uuden puhelimen ja siihen 100 euron lainan, ei tarvitse maksaa kuin juuri sen 100 euroa ensimmäisten 30 päivän aikana. Jos ei pysty maksamaan lainaa kokonaan siihen mennessä, tulee päälle sen jälkeen korkoja. Jos yksikin päivä menee yli, tulee päälle heti koko kuun edestä korkoa. Siksi kannattaa miettiä tarkkaan, että maksaako lainan pois 30 päivän aikana, vai paljon pidemmässä ajassa. Esimeriksi jos maksaa saman määrän 61 päivän aikana, ei sen päälle tule kuin reilu 50 euroa lisää korkoja yhden päivän ylitykseen verrattuna. 61 päivää on tälle lainalle maksimimäärä maksaa takaisin.

Jos on jo aiemmin ottanut lainan Vivus -lainapalvelun kautta, ei saa enää ensimmäistä 30 päivää ilman korkoja. Silloin saa kuitenkin suuremman lainan kuin vain 400 euroa. Lainan määrä voi olla silloin 10 euron ja 2010 euron väliltä. Lainan voi maksaa takaisin 3 – 61 päivän aikana. Jos ottaa koko 2010 euron lainan ja sille maksimimaksuajan eli 62 päivää, tulee siihen korkoja noin 850 euroa. Vuosikorko tässä on silloin noin 255 % ja todellinen vuosikorko noin 739 %. Jos saman maksaisi jo 30 päivän aikana, tulisi korkoa yli 300 euroa vähemmän. Mutta koko lainaa ei tarvitse nostaa kerralla. Siitä voi nostaa vain osan kerralla, jolloin korkoa menee vain siitä määrästä jonka on ehtinyt jo nostaa. Ei kannata nostaa koskaan enempää kuin on tarvetta.

Vivus -lainapalvelun lainoissa ei ole piilokuluja. Kaikki kulut ovat mukana koroissa. Vivuksen tarjoamat lainat ovat parhaimmillaan silloin, kun tarvitsee nopeasti rahaa tilapäiseen tarpeeseen. Hakemuksen saa tehtyä kätevästi netissä. Lainapäätöksen saa sivuston mukaan heti ja vaivattomasti. Aloittaa voi vaikka siitä, että laittaa sivustolla olevaan laskuriin sopivan määrän ja sopivan laina-ajan. Sen jälkeen näkee kaikki tarvittavat tiedot. Näiden alla on nappi, josta voi vaikka heti laittaa hakemuksen menemään. Tämä toimii todella helposti tällä tavalla.

Vivuksen lainaehdot

Lainasaajan täytyy olla 20 vuotta täyttänyt. Yläikäraja on aika korkea, koska lainaa saa 80 vuotiaaksi asti. Koska Vivus tarjoaa vain pieniä lainoja, joten ikärajojen haarukka on siksi ehkä näin suuri. Uusi jäsen saa lainaa 400 euroon asti. Sen jälkeen saa kaikki seuraavat lainat 2010 euroon asti. Hakijalla ei saa olla luottotiedoissa häiriöitä ja hänellä täytyy olla osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Laina-aika on aina 3 – 61 päivää, joiden mukaan lainan päälle tulee korkoja. Luottoa voidaan lisätä myös lisää lainan myöntämisen jälkeen. Myös eräpäivää voi siirtää. Siitä kuitenkin pitää maksaa eräpäivänsiirtomaksu. Siksi kannattaa ennen lainanottoa sekin selvittää, että onko eräpäivä sopiva.

Vivus yhteenvetona

Vivus on hyvä vaihtoehto lainalle, jos lainaa ei tarvitse kuin pienen määrän ja sen pystyy maksamaan aika nopeasti takaisin. Sivustolla olevasta laskurista on paljon apua, kun suunnittelee minkä verran lainaa tarvitsee. Silloin voi kokeilla eri maksuaikoja, joiden kautta näkee että miten suuri lainasta todellisuudessa tulisi ja milloin olisi sen ensimmäinen eräpäivä. Jos kaikki vaikuttaa oikein sopivalta ja kaikki lainaehdot ovat kunnossa, voi lainaa hakea kätevästi suoraan netin kautta. Päätöksen saa nopeasti, joten tämä laina auttaa nopeaankin lainatarpeeseen.